Καλώς ήρθατε

στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας, ο οποίος αποτελεί τη συνέχεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας που ιδρύθηκε το 1938 με έδρα την Τρίπολη.

Περιφέρεια της είναι οι επαρχίες Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, μέρος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας και η κοινότητα Καρυών Λακωνίας. Έχει στη δύναμή του 594 υδριτικά  φυσικά μέλη (αγρότες, κτηνοτρόφους) που προέρχονανται από τη συγχώνευση 15 συνεταιρισμών του νομού Αρκαδίας.
Λειτουργεί με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας με 7 υποκαταστήματα από τα οποία διατίθενται τα πάσης φύσεως αγροτικά εφόδια. Ο ρόλος του νέου Συνεταιρισμού στην αγορά είναι μεγάλος και με τις παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες του έχει προσφέρει πολλά στους αγρότες και την Αγροτική οικονομία της περιοχής.

Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας

Ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες της Αρκαδίας

Ο Συνεταιρισμός Αρκαδίας μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Αρκαδίας έστειλε την ακόλουθη επιστολή

 

Προς

  1. ΕΛΓΑ Υποκατάστημα Τρίπολης

Κοινοποίηση

  1. Περιφέρεια Πελοποννήσου
  2. Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
  3. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
  4. Δήμος Τρίπολης
  5. Γραφείο Δημάρχου

ΘΕΜΑ: Ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες της Αρκαδίας

Αξιότιμοι κύριοι,

όπως γνωρίζετε, το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018 έντονη χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Κορυθίου και Τεγέας με μεγάλη σφοδρότητα και προκάλεσε πρωτοφανείς ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επλήγησαν αμπελώνες, καλλιέργειες μήλων και κηπευτικών, όλες στο στάδιο της συγκομιδής. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιέργειες αυτές έχουν επιβαρυνθεί με όλα τα καλλιεργητικά έξοδα και αναμενόταν η συγκομιδή τους, προκειμένου να μπορέσουν οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας, ως Οργάνωση των παραγωγών, ζητά από τον ΕΛΓΑ την άμεση εκτίμηση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και την έκδοση των πορισμάτων χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό.       

Αντιλαμβάνεστε ότι οι άμεσες ενέργειες του Οργανισμού σας θα ανακουφίσουν τους πληγέντες παραγωγούς από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ακραίας αυτής χαλαζόπτωσης και σας ενημερώνουμε ότι ο Συνεταιρισμός είναι διαθέσιμος να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί στην κατεύθυνση αυτή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΟΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή των αιγοπροβάτων και τα σχέδια βελτίωσης

   O Αγροτικός   Κτηνοτροφικός   Συνεταιρισμός   Αρκαδίας η «ΕΝΩΣΗ», διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

 << Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή των αιγοπροβάτων και τα σχέδια βελτίωσης >>

 την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3/2018 στις 12:00

στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης.

 Κεντρικός ομιλητής στην παραπάνω ημερίδα θα είναι ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γεώργιος Ζέρβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας