Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 12:44

Η «βιβλική» εισβολή των ακρίδων καταστρέφει τις γεωργικές εκτάσεις της Σαρδηνίας

Εκατομμύρια ακρίδες έχουν εισβάλει σε γεωργικές εκτάσεις στην κεντρική Σαρδηνία, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και τις ζωοτροφές για τα ζώα.
Μέχρι 2.000 εκτάρια γης γύρω από την περιοχή Nuoro λέγεται ότι επηρεάζονται, με έναν εμπειρογνώμονα να λέει στην εφημερίδα La Stampa ότι ανέρχεται στη χειρότερη εισβολή σε έξι δεκαετίες.
Ένα τοπικό υποκατάστημα της ιταλικής γεωργικής ένωσης, Coldiretti, δήλωσε ότι οι ακρίδες "καταβροχθίζουν ό, τι συναντούν" και ότι μπορεί να είναι πολύ αργά για να σταματήσει η επίθεση.
Η έκδοση Nuoro της εφημερίδας La Sardegna περιέγραψε την εισβολή ως «βιβλική» και είπε ότι ορισμένες περιοχές μειώθηκαν σε "χαλιά ακρίδων".
Αντ ' αυτού, η γεωργική Ένωση ψάχνει την κυβέρνηση να βοηθήσει με μεθόδους για την αποτροπή μιας εισβολής σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
Σύμφωνα με μια δήλωση σχετικά με την ιστοσελίδα Coldiretti, οι αγρότες πιστεύουν ότι η πανούκλα αναπτύχθηκε από μια ξαφνική αύξηση των θερμοκρασιών που μπορεί να έχουν ωριμάσει τα αυγά χαρουπιών που έχουν γίνει το φθινόπωρο. Για να αποτραπεί μια περαιτέρω εισβολή, οι αγρότες λένε ότι η καλλιέργεια της γύρω γης θα μπορούσε να σταματήσει τις ακρίδες από την ωοτοκίας αυγών.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.