Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:41

Blob, ένας περίεργος οργανισμός στο Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού

Ένας νέος μυστηριώδης οργανισμός, ο οποίος βαφτίστηκε αορίστως «blob» (άμορφο πράγμα, ακαθόριστη μάζα), παρουσιάστηκε από το Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού.

Πρόκειται για ένα κιτρινωπό ον το οποίο μοιάζει με μύκητα, αλλά συμπεριφέρεται σαν ζώο.

Ο οργανισμός δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, ωστόσο αυτά μπορεί να βρει την τροφή του και να τη χωνέψει.

Μπορεί επίσης να μετακινηθεί χωρίς πόδια ή φτερούγες και είναι ικανός, αν κοπεί στη μέση, να ξαναγίνει ολόκληρος μετά από μόνο δύο λεπτά.

Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού Μπρουνό Νταβίντ έκανε λόγο για έμβιο ον που ανήκει στα μυστήρια της φύσης.

«Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο, αλλά είναι σε θέση να μαθαίνει. Αν συγχωνεύσεις δύο τέτοια "πράγματα", το ένα που έχει ήδη μάθει κάτι, θα μεταφέρει τη γνώση του στο άλλο», δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

Όπως τόνισε, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι δεν είναι φυτό, αλλά δεν γνωρίζουν στην πραγματικότητα αν είναι ζώο ή μύκητας.

«Συμπεριφέρεται πολύ απρόσμενα για κάτι που μοιάζει με μύκητα, καθώς έχει συμπεριφορά ζώου ικανού να μαθαίνει», διευκρίνισε.

Το όνομα «Blob» προέρχεται από την ομώνυμη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1958 με πρωταγωνιστή τον Στιβ ΜακΚουίν (στην Ελλάδα μεταφράστηκε «Εισβολή από άγνωστο πλανήτη»).

Με πληροφορίες από Reuters

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.